Вінничани схилили голови у скорботі: громада прощається з Володимиром Коваленком…Вічна слава Герою!

Вінничанин Володимир Коваленко у 2015-2016 роках виконував бойові завдання у зоні АТО/ООС. І вже на другий день повномасштабного російського вторгнення знову долучився до війська. Служив у званні старшого сержанта у стрілецькому батальйоні 116-ї окремої механізованої бригади. Загинув 22 червня під час військових дій поблизу села Сеньківка Куп”янського району Харківської області. Йому було лише 49 років…

Народився Володимир Коваленко 30 вересня 1974 року у Вінниці. Навчався у 35-й загальноосвітній середній школі, а далі закінчив Вінницьке професійно-технічне училище №2 за спеціальністю «Наладчик верстатів з ЧПУ». Певний час працював на одному з місцевих підприємств. Згодом свої вміння застосовував на інших роботах. Мав сім”ю, в якій разом із дружиною виховував сина.

«У Володимира були золоті руки. Він вмів усе: і по електриці, і по господарству. Мав також і золоте серце. Усім допомагав, усіх підтримував, – розповідає мати полеглого Героя Любов Борисівна. – Значну частину його життя становила військова служба. Під час строкової – був морським піхотинцем, проходив армійський вишкіл у Керчі. Пізніше – на долю сина випало захищати Батьківщину у зоні АТО/ООС. І зараз – з початком повномасштабного російського вторгнення. Він був справжнім бійцем, який понад усе прагнув Перемоги для рідної країни».

Церемонія прощання із Володимиром Коваленком розпочнеться о 10:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. А невдовзі віддати останні почесті Захиснику вінничани зможуть біля його будинку за адресою: вул. М. Ващука, 11.

Поховають воїна об 11:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin