Міська влада розширила Порядок компенсації за встановлене обладнання для генерації «зеленої» енергії: деталі

Відтепер великий бізнес теж може претендувати на компенсацію витрат на придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії. Таке рішення ухвалили сьогодні, 28 червня, під час засідання сесії Вінницької міської ради.

Відповідний порядок у Вінницькій МТГ діє з минулого року. Першочергово він був розрахований на суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва громади, щоб простимулювати бізнес користуватися «зеленою» енергетикою і тим самим зменшити навантаження на загальну енергосистему, яку цілеспрямовано нищать російські війська. Втім розширення меж дії Порядку – це не всі зміни.

У Вінниці вже є позитивні кейси використання децентралізованої генерації електроенергії, яка допомагає проходити пікові навантаження. Тож накопичення енергії – наступний ефективний крок для стабільної роботи бізнесу в умовах відключень світла.

«Це рішення ми приймаємо на прохання бізнесу. Ми були на підприємстві “АгранаФрут” та обговорювали це питання. Компенсації за встановлене обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ, яка діяла на мікро-, малий та середній бізнес недостатньо для того, щоб ефективно працювали ще й великі підприємства. Тому ми додаємо такий компонент, як компенсація за встановлення акумуляторних батарей. Під час блекауту це дасть можливість оперативно реагувати виробництву, а це збереження та створення нових робочих місць та підсилення економіки України та нашої територіальної громади, а також таке рішення відповідає Зеленому курсу і допоможе підсилити нашу енергонезалежність», – сказав Сергій Моргунов.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов переконаний: автономність від центральних мереж електропостачання та енергонезалежність у період блекауту – дуже актуальна для стабільної роботи бізнесу, який наповнює податками бюджети всіх рівнів. Саме задля підтримки підприємців міська влада приймає рішення щодо спрощення Порядку.
Він детальніше розповів про зміни у визначенні величини обсягу часткової компенсації витрат в бік збільшення:

«Сума часткової компенсації одному учаснику процедури компенсації не має перевищувати 1 000 000 грн – у випадку встановлення тільки обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії до 2 000 000 грн залежно від розміру сплати податків – у випадку встановлення обладнання для виробництва електроенергії з ВДЕ та акумуляторних батарей з потужністю не менше ніж половина номінальної потужності обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії», – сказав Максим Мартьянов.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin