Вінницька міська рада продовжує стимулювати підприємців до розвитку в громаді шляхом впровадження нового інструменту: подробиці

Минулого тижня у Вінниці відбулась зустріч фокус-групи, де обговорювали проєкт Положення про ваучерну підтримку для суб’єктів малого та середнього підприємництва коштом бюджету Вінницької міської територіальної громади. Тематичний захід для 21 представника місцевого бізнесу, громадськості та експертів, організували представники Спілки підприємців «СТІНА» та Департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради в межах проєкту «Зміцнення інфраструктури підтримки бізнесу Вінницької області».

Учасники зустрічі обговорювали інструменти фінансової підтримки бізнесу, які впроваджує Вінницька міська рада. Наразі у нашій громаді діє чимало проєктів, які стимулюють суб’єктів господарювання до розвитку діяльності та відповідно зміцнення економічної стійкості нашої громади. Про це розповідає директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

«У Вінниці діє компенсація ЄСВ за новостворені робочі місця, компенсація відсотків за кредитами, компенсація витрат на придбане обладнання для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії тощо. Муніципалітет також запровадить систему ваучерної підтримки на започаткування бізнесу демобілізованими та ветеранами та членами їхніх сімей в межах Програми розвитку малого та середнього підприємництва Вінницької міської територіальної громади на 2024-2026 роки. Система ваучерної підтримки також має охопити виробництво подвійного призначення в контексті обороноспроможності, а також залучення ІТ-технологій в бізнес», – говорить Максим Мартьянов.

Власне, під час заходу спікери презентували процедуру надання ваучерів, їхні види, а також обговорювали умови, за яких підприємці можуть претендувати на отримання такої допомоги. Учасники уважно слухали інформацію та вносили свої пропозиції, які можуть оптимізувати ті чи інші процеси.

Максим Мартьянов подякував колегам за активну участь і додав, що всі пропозиції та зауваження врахують у підготовці остаточної версії Проєкту Положення про ваучерну підтримку для суб’єктів малого та середнього підприємництва коштом бюджету Вінницької міської територіальної громади. Він також зазначив, що такі зустрічі та обговорення з підприємцями дають можливість вдосконалювати механізми в частині підтримки бізнесу, від якого залежить не лише економіка, а й обороноспроможність країни.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin