Вінниця проводжає у вічність Максима Кошеля – воїна, який загинув на Харківщині. Вічна пам’ять Герою!

Кошель Максим Васильвич став на захист рідної країни на початку повномасштабного російського вторгнення. У званні головного сержанта воював у лавах в/ч А1231. Перебував у багатьох гарячих точках війни. Зокрема завдяки його вправним діям усі підлеглі змогли вийти неушкодженими з-під смертельного вогню поблизу села Кринки. Згодом після відновлення сил та здоров”я Максим знову повернувся на передову. Цього разу воював у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади, в якій був командиром гранатометного відділення. Загинув воїн 14 червня у бою під містом Вовчанськ. Він практично пожертвував власним життям заради порятунку пораненого побратима.

Максим Кошель народився 5 серпня 1993 року у сім’ї кадрового військового. Тому його дитинство було пов’язане з частими переїздами по гарнізонних містечках. Середню школу закінчив у Миколаєві. Далі було навчання в університеті «Україна» за фахом «Комп’ютерна інженерія». Однак за прикладом батька своє життя також вирішив пов’язати з військовою службою. Після строкового вишколу, який проходив у Президентському полку, продовжив захищати Батьківщину за контрактом. Чимало років охороняв прикордонні рубежі. Втім незадовго до повномасштабного вторгнення чоловік вирішив спробувати реалізуватися й у цивільному житті.

«Але не судилося, – розповідає дружина полеглого Героя Анжеліка, теж військова, яку з початком повномасштабного вторгнення перевели на службу до Вінниці. – Максим одразу рушив на призовний пункт і наполегливо просився до війська. Він був дуже відповідальним і дуже любив рідну країну… На війні чоловік завжди думав про інших. Був надзвичайно добрим та чуйним. І не лише до людей, а й до тварин. Не випадково останнім часом мав позивний Кот. Вдома на нього також чекав пухнастий улюбленець, який зараз не знаходить собі місця, плаче за своїм господарем…»

Церемонія прощання із Максимом розпочнеться о 12:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin