У Вінниці 21 червня відзначили День українського віночка

Майстер-класи, виставка прикрас для волосся та вінків, тематична фотозона, концерт, нагородження переможців конкурсу коміксів та багато іншого. Так у Вінниці 21 червня відзначили День українського віночка.

Це неофіційний захід, який у Місті ідей започатковують з нагоди річниці створення Офісом туризму Вінниці першого міського бренду, що об”єднує локальних майстрів та виробників – платформи «byVi». Роблять це з метою популяризації української культури та за ініціативи ГО «Народна територія щастя».

У п’ятницю на майдані «Водограй» Центрального парку ім. М. Леонтовича розгорнулося одразу кілька локацій, а для відвідувачів у цей день виступили міський естрадно-духовий оркестр «ВінБенд», популярний виконавець Max Triss і гурт SunShine.

«Основна мета нашого заходу – популяризація української культури, нашої історії та традицій, а також промоція славетної Вінниці. Пишаємося тим, що за два роки існування бренду “byVi” нам вдалося познайомити з творчістю і з талантами вінничан понад дюжину країн світу. До речі, вже сьогодні ми реалізували тисячну одиницю продукції “byVi”. Сподіваюся, що про талановитих вінничан дізнається якомога більше людей в Україні та закордоном», – розповіла директорка КП «Офіс туризму Вінниці» Тетяна Маєвська.

У програмі заходу була презентація ексклюзивних віночків та одягу від Валентини Погребняк, виставка-ярмарок майстрів, які працюють під брендом «byVi», а також майстер-класи з плетіння вінків, нетипових технік малювання і розпису одягу в техніці батик. Загалом на локації бренду «byVi» була представлена продукція більше 20 майстрів. І всі охочі могли приміряти, сфотографуватися і придбати унікальні віночки та прикраси для стильних образів, чи на подарунок близьким.

«Я презентую колекцію ексклюзивних віночків, кожен з яких є справжнім витвором мистецтва, це віночки з воску та парафіну, тканини та штучних квітів тощо. Вони створені з любов’ю, у кожному – краса і талант української жінки, душа народу та незламна віра в Перемогу! У присутніх є унікальна можливість приміряти та сфотографуватися. На локаціях представлена також колекція мого авторського одягу в етностилі. Саме ці сукні у поєднанні з віночками створять ваш неповторний образ!», – розповіла майстриня і очільниця ГО «Народна територія щастя» Валентина Погребняк.

«Рівно два роки тому майстрині нашої організації долучилися до створення бренду “byVi”. Ми успішно працюємо, щодня створюючи вироби “з вінницькою душею”, що популяризують нас далеко за межі міста та регіону. Сьогодні представлено унікальні прикраси та віночки, що стануть частиною стильних образів не лише вінничанок. Впевнені, вони набудуть великої популярності», – додала майстриня і співзасновниця ГО «ЕКОтворчість» Леся Зіаннурова.

У рамках заходу відбулося й нагородження переможців конкурсу «Вінниця у коміксах». Офіс туризму Вінниці вже вдруге проводив його серед підлітків, щоб ті могли проявити свої художні здібності, фантазію, уяву та втілити креативну ідею про рідне місто у власному коміксі. Незабаром роботи найталановитіших юних художників, які працюють у жанрі коміксу, вийдуть друкованою збіркою.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin