Студенти ВНТУ побували на будівництві Муніципальної багатоповерхівки у Вінниці

Енергоефективний, міцний та надійний. Це десятиповерховий будинок в межах Програми «Муніципальне житло ВМТГ», будівництво якого зараз триває на вулиці Привокзальній, 30. Сьогодні тут вчергове побували студенти Вінницького національного технічного університету. Їх запросили на «екскурсію», щоб показати процеси, які відбуваються на об’єкті, як правильно технологічно їх виконувати, які матеріали використовувати тощо.

«Ми прагнемо таким чином максимально наблизити молодь до виробничих процесів, показати, як все відбувається на практиці та донести, що отримувати гідну плату за роботу можна в Україні і для цього не потрібно виїжджати за кордон. Саме за молоддю наше майбутнє, тому їх потрібно зацікавлювати та заохочувати працювати на економіку нашої держави та долучати до відновлення країни», – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Зараз на будівництві окрім досвідчених фахівців працюють і молоді спеціалісти. Це четверо студентів ВНТУ, які зацікавлені не лише у теоретичних знаннях, а й прагнуть отримати практичні навички безпосередньо на об”єкті. За словами виконроба Максима Дереша, в подальшому це допоможе майбутнім будівельникам краще розуміти всі процеси зсередини та діяти швидко, злагоджено й впевнено на об’єктах, які вони будуть вести самостійно.

Студентка Ірина, наприклад, нині тут проходить практику вже протягом двох тижнів. В її обов’язки переважно входить заповнення документації, зокрема робота з актами виконаних робіт.

«Мені тут дуже цікаво, можна побачити багато процесів, які відбуваються на будівництві. В університеті ми дізнаємося більше теорію, а тут – більше практики», – розповіла дівчина.

Максим Дереш розповів про хід будівництва:
«По плану ми маємо ввести в експлуатацію будинок до кінця року, по графіку встигаємо. Зараз ми “паралелимо” роботи – триває влаштування монолітних залізобетонних конструкцій, газобетонних стін та перегородок, облаштовуємо фасад будівлі, монтуємо вікна. По першій секції виконується прокладання стояків на каналізацію, водопостачання та водовідведення тощо».

Десятиповерховий будинок, який зводять в межах Програми «Муніципальне житло ВМТГ» розрахований на різні категорії вінничан. Найбільше квартир тут передбачено для наших Захисників та Захисниць, для сімей загиблих військових, а також для людей з-поміж ВПО, працівників галузі медицини та освіти, людей з інвалідністю, багатодітних сімей та інших.

«Тут передбачені пільгові ціни для учасників Програми. 27 900 грн за квадратний метр – це найнижча ціна на первинному ринку нерухомості, інші забудовники фіксують від 30 до 45-50 тисяч грн, – додав Андрій Очеретний. – З початком повномасштабного вторгнення суттєво змінилися вимоги ДБН і акценти змістилися на безпекові умови. Тому в усіх муніципальних багатоповерхівках ми передбачаємо укриття для людей – воно подвійного призначення, крім сховища, там також розміщена парковка для авто. Це вимога часу і ми вважаємо, що в Україні так повинні робити всі. Це буде енергоощадний, економічно обгрунтований, а також якісний і побудований у терміни, визначені контрактом, об’єкт. У будинку не буде газу, все працюватиме на електриці. Це екологічність, а ще енергоощадність та енергоефективність. До речі, сподіваємося, що тут будуть представлені і відновлювальні джерела енергії».

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin