4 червня відзначили Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії та День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України

У Вінниці до цієї скорботної дати приурочили низку інформаційно-просвітницьких подій. Одну із таких провели у центральній бібліотеці для дітей та юнацтва. Акція пам’яті «Не забудемо – не пробачимо» зібрала велику кількість учасників.

Директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька зазначила, що цей день є нагадуванням про трагедії, які спричинила війна, і про необхідність боротьби за мир.

«Сьогодні ми згадуємо про кожну дитину – жертву російського терору і ніколи не пробачимо військовим злочинцям ті страждання, які вони завдали українському народу. Дуже важливо, щоб ми пам”ятали про тих, хто втратив своє дитинство через війну», – говорить Олена Заквацька.

На початку заходу «Не забудемо – не пробачимо» ведучі зазначили, що сьогодні, у цей важкий час держава робить усе можливе для захисту дітей, надання їм психологічної, медичної та соціальної підтримки.

У перебігу події для хлопчиків та дівчаток організували вікторину, запитання якої були пов’язані із Днем пам’яті, правами дітей, правилами безпечної поведінки під час війни, історією України.

А у кімнаті терапевтичної іграшки, яка працює при Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва, для учасників провели сеанс психологічного розвантаження. Тут вони мали можливість обрати собі іграшку до вподоби та разом із фахівчинею в ігровій формі навчалися долати свої страхи та хвилювання.

На завершення заходу малюки розвісили на гілочках дерева поблизу книгозбірні паперових янголів у пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна.

Організували захід цього дня і в бібліотеці-філії № 5. На читачів та відвідувачів книгозбірні тут чекала година пам’яті «Зірваний цвіт». Тиху акцію вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф проти України, провели й у Вінницьких Хуторах. Під час заходу кожна дитина розфарбувала свічку, яка символізує пам”ять про тих, хто загинув. Організували подію ЗК «Вінницька централізована клубна система» спільно з Вінницько-Хутірським ліцеєм.

Довідково:

Внаслідок повномасштабної збройної агресії рф в Україні постраждали
майже 2 000 дітей, з яких 550 – загинули, 1 364 – отримали поранення різного ступеня тяжкості. І це лише ті цифри, які офіційно підтверджує Офіс Генпрокурора.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin