Вінницька громада проводжає на вічний спочинок Захисника України Віталія Шептулю

Йому назавжди 23… Віталій Шептуля став на захист України на початку повномасштабного вторгнення. На той час юнак перебував на строковій службі у десантно-штурмових військах, тож на його долю припав найскладніший період війни. Останні гарячі точки – села Вербове та Роботине Запорізької області, де із побратимами штурмового батальйону «Скала» виконував найвідповідальніші завдання. В одному із таких боїв, 25 серпня, Віталій отримав важкі мінно-вибухові та осколкові травми. Дніпропетровські, а згодом вінницькі хірурги намагалися вирвати парубка із лещат смерті, втім вона виявилася сильнішою. Життя воїна обірвалося 7 вересня.

Народився Віталій Шептуля 23 лютого 2000 року в с. Приморське Скадовського району, Херсонської області. Як розповіла сестра полеглого Героя Наталя, він мав багато захоплень, але найбільше любив спорт. Найповніше його таланти розкрилися в Опорному закладі «Академічний ліцей» Скадовської міської ради.

«У Віталія все життя було попереду. Він дуже цінував його й тих, хто поруч. Скільки пам’ятаю, мій брат усіх захищав та оберігав. Інакше просто не міг, бо був справжнім чоловіком», – каже сестра воїна.

Згадують його й у ліцеї, в якому навчався: «Для всієї шкільної родини Першої в місті Віталій запам’ятається як неординарна особистість, найкращий спортсмен, капітан шкільної команди з волейболу, людина слова, яка ніколи не зраджувала своїм принципам, відстоювала ідеї добра і справедливості… А ще – як красивий юнак із надзвичайно блакитними очима, щирий та відкритий, завжди усміхнений… Не роздумуючи, Віталій усю свою молодість без остатку віддав, аби захистити Україну від ворога…»

Церемонія прощання із Захисником відбудеться о 13:00 на Сабарівському кладовищі, де останнім його прихистком стане Алея Слави.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin