Зробити внесок у перемогу, зібравши кошти на придбання автомобіля, генератора та Старлінка для ЗСУ. Із такою метою у Вінниці, 1 липня, відбувся VІІІ фестиваль польової кухні імені Тараса Сича.
Правила та традиції заходу залишаються незмінними: зробив благодійний внесок на потребу війська – частуєшся приготованими тут же, на відкритому вогні, стравами. Цьогоріч сума донату з одного відвідувача складала 200 гривень.
Парк на кілька годин перетворився на кухню просто неба. Тут смажили, варили, тушкували. Серед страв, підготовлених для відвідувачів – солдатські каші з підливою, випічка, м’ясні страви на мангалі, супи. Можна було спробувати і юшку за азовським рецептом, приготовлену переселенцями з Маріуполя.
Була представлена і національна кухня. Зокрема, координатор Міжрегіонального координаційного гумштабу Теймур Абушов та азербайджанська діаспора міста підготували для гостей фестивалю м’ясо на грилі, барана на вертелі, мангал-салат та особливий солодкий азербайджанський плов.
“До події готувались спільними зусиллями. Особисто моя сім’я готувала солодкий плов. Можна сказати, що це дві окремі страви: окремо готується плов, і окремо – сухофрукти та горіхи у топленому маслі. Однак, почастувати людей та допомогти зібрати кошти на благодійність – не єдина наша мета сьогодні. Біля нашої ятки ми виставили стенд із фотографіями загиблих за Україну воїнів-азербайджанців. Ми хочемо, щоб про них знали та пам’ятали”, – розповів Теймур Абушов.
Зазначимо, що щорічний червневий фестиваль польової кухні у Вінниці присвячений вшануванню пам’яті загиблого в АТО польового кухаря Тараса Сича та всіх полеглих за Україну Героїв.
Додамо, що транспорт, автономні джерела енергії та безперебійний інтернет в армії потрібні завжди. Без них важко ефективно виконувати бойову роботу, тож, можна сказати, що сьогоднішня подія допоможе підсилити наших захисників і захисниць.