Правила профілактики інфекційних захворювань, які передаються через воду

Потрібно одразу наголосити, що вода не повинна бути забарвленою. Слід подивитись на воду в білому або прозорому посуді на білому фоні. Також слід набрати половину або третину об’єму пляшки та інтенсивно її потрусити. Якщо на поверхні є піна, то така вода не придатна для споживання.

Також варто перевірити запах води. Якщо є хімічний, бензиновий, трупний або інший неприємний/підозрілий запах, то воду заборонено використовувати для пиття та готування їжі.

Правила профілактики інфекційних захворювань, які передаються через воду:

  • Слід пити тільки кип’ячену або продезінфіковану питну воду;
  • Варто часто мити руки безпечною водою з милом, після відвідування туалету, перед і під час приготування та прийому їжі;
  • Для приготування їжі слід використовувати кип’ячену або бутильовану воду;
  • Потрібно ретельно готувати та безпечно зберігати їжу;
  • Воду з відкритих водойм можна використовувати тільки для технічних цілей;
  • Не варто вживати лід, якщо немає впевненості у тому, що він зроблений з безпечної води.

«Якщо з’являються ознаки інфекційних захворювань – підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос та інші симптоми слід одразу йти до лікаря та не займатись самолікуванням», – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin