Вінниця серед лідеів-міст по кількості ОСББ

За останні роки Вінницька міська рада та її виконавчий комітет прийняли низку рішень по підтримці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Наразі діє кілька муніципальних програм. Найпопулярніша – капітальний ремонт одного із видів конструктивних елементів (двох – якщо будинок введено в експлуатацію до 1970 року) за рахунок бюджету громади. Співвласники самі обирають, що їм необхідно зробити в їхньому будинку: відремонтувати дах, оновити  ліфти чи замінити мережі. А виконати інші ремонтні роботи, в тому числі і благоустрій прибудинкової території, можна за програмою співфінансування. Місто фінансує 70% витрат, а 30% –  мешканці.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У всеукраїнському рейтингу за кількістю будинків, у яких зареєстровані ОСББ,  станом на початок жовтня перед Вінницею лише два міста-мільйонники – Запоріжжя та Київ.  У Києві цьогоріч створили 57 об’єднань співвласників, у Запоріжжі – 92, у  Вінниці  – 56.

«Цьогоріч 51 ОСББ Вінниці вже скористалося муніципальними програмами підтримки об’єднань співвласників. 32 ОСББ зробили безкоштовний капітальний ремонт одного з елементів будинку, а у 19 ОСББ провели капремонт на умовах співфінансування (30/70). В 11 – наразі тривають роботи», – розповів начальник відділу по розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin