Вінниця та область на провідних місцях рейтингу прозорості українських міст та регіонів

Міжнародний центр перспективних досліджень презентував свій Рейтинг прозорості українських міст та регіонів за 2020 рік.
За його результатами Вінниця очолила список серед міст, а Вінницька область – друга у рейтингу серед регіонів. Про це повідомляє мер міста Сергій Моргунов на своїй фейсбук-сторінці.

Фахівці проаналізували 77 різних параметрів прозорості роботи по кожній з міських рад 50 міст – складання бюджету, державні закупівлі, соціальні та адміністративні послуги, кадрова й інформаційна політика, участь громадян та інші. Ці щорічні дослідження проводяться з 2017 року. Відтоді Вінниця у рейтингу прозорості міст постійно була в трійці лідерів, але очолила його вперше з показником 99 балів зі 100 можливих.

Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень підкреслюють, що Рейтинг прозорості областей і міст України є важливим механізмом контролю громадськості за місцевою владою в умовах проведеної реформи децентралізації. Проведення цих досліджень, покликаних підвищувати ефективність органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та державного управління в сфері регіональної політики та відкритості місцевої влади фінансово підтримує посольство США в Україні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin