У Вінниці звітували про виконання бюджету за 2019 рік

З 10 по 13 березня у залі засідань Вінницької міської ради відбулося звітування про виконання бюджетних програм за минулий 2019 рік.

Про це інформує на своєму сайті Вінницька міська рада.

За звітний рік до бюджету надійшло 4880,8 млн грн, що на 2,9 % більше, ніж у попередньому році. План по доходах виконано на 103,6 %.  Основну роль у виконанні бюджету відіграє загальний фонд, який закумулював 90 % всіх доходів.

До загального фонду за звітний період надійшли 4417,0 млн грн, в тому числі за рахунок власних доходів 2900,4  млн грн (65,5 %), які порівняно з минулим роком зросли на 20 %.

Видатки бюджету за звітний період склали 4,974 млрд грн, що майже на 7 % більше показника минулого року, в тому числі по загальному фонду – 3,6 млрд грн. Це забезпечило стабільне функціонування бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту.Щодо видатків спеціального фонду, то їх обсяг склав 1,4 млрд грн, що на 7,3 % перевищує показник минулого року. Видатки порівняно з минулим роком зросли по всіх галузях, за винятком соціального захисту та охорони здоров’я, по яких частина видатків передана на фінансування з державного бюджету.

«У нас змінилися правила підходу до бюджетних формувань для підвищення публічності бюджетного процесу. Це є важливим інструментом організації відносин влади та громади. За питання прозорості публічності в основному відповідають фінансові установи, але разом з тим частина відповідальності за прозорість в бюджетному процесі зараз покладена на головних розпорядників коштів», – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin