Фахівці Вінницького міського центру соціальних служб долучилися до загальноєвропейської акції Walk For Freedom – Хода за свободу

14 жовтня фахівці Вінницького міського центру соціальних служб долучилися до акції Walk For Freedom – Хода за свободу. Вона присвячена Європейському дню протидії торгівлі людьми, який відзначають щорічно 18 жовтня. Мета заходу – привернути увагу до тяжкого становища багатьох людей по всьому світу, які стали об’єктом торгівлі, а також заохотити громадян активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Акцію «Walk For Freedom – Хода за свободу» організовує міжнародна громадська організація A21 дев’ятий рік поспіль. У Вінниці її координує громадська організація «Джерело надії». У цьогорічному заході взяли участь, зокрема, фахівці Вінницького міського центру соціальних служб та поліція Вінницької області. Особливість акції «Walk For Freedom – Хода за свободу» у тому, що її учасники одягнуті у чорний одяг та тримають чорні парасольки.

«Торгівля людьми або сучасне рабство, на жаль, поширена проблема навіть у 21 столітті. Цей злочин може набувати різних форм і проявлятися, зокрема, у примусовій праці, сексуальному чи домашньому рабстві. Повномасштабна війна, велика кількість переміщених осіб, гуманітарна та безпекова кризи – це все фактори, які сприяють поширення злочину торгівлі людьми. Тому ми маємо говорити про ці проблеми і привертати до них увагу суспільства»,– зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Увага! Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

  • 102 – поліція

  • 527 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

  • 1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

  • 12 – служба екстреної допомоги в ЄС

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin