Маленьких вінничанок запрошують у гурток «Художня гімнастика»

Грація, гнучкість та відчуття ритму: Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної запрошує охочих на заняття у гуртку «Художня гімнастика». Це не лише про красу, а й про здоров’я, запевняють тут. Разом із фаховими викладачами, дівчатка не лише зможуть розвинути власні природні здібності, а й загартувати спортивний дух та продемонструвати свої таланти на міських, Всеукраїнських і, навіть, міжнародних змаганнях.

Гурток «Художня гімнастика» діє з 2016 року. Наразі в ньому займаються 47 юних спортсменок . Найменшим із них 7 років, найстаршим – 17-ть. Усіма ними дбайливо опікуються досвідчені тренери-викладачі Ольга Оксамитна та Маргаріта Заболотна. Розповідають, заняття для новачків розпочинаються з найпростіших вправ на розтяжку, вдосконалення пластики тіла, рухових здібностей та відчуття ритму. І лише по досягненню потрібного результату приступають до вивчення гімнастичних вправ. Гімнастки працюють з 5 предметами: скакалкою, обручем, м’ячем, булавами, стрічкою.

«В процесі навчання надзвичайно важливим є бажання самих дітей. Адже тренування не обмежується лише заняттями у залі. Потрібно працювати й вдома, відточуючи вправи, – каже тренерка Ольга Оксамитна. – Але витрачені зусилля того варті. Ми бачимо, як змінюється постава наших вихованок, якими сильними, вправними та граційними вони стають».

А її колега по тренерській роботі Маргаріта Заболотна додає, що «Художня гімнастика» – це саме той гурток, в якому діти можуть розвинути свою естетичну культуру, грацію, музичні та танцювальні здібності.

«Художня гімнастика – вид спорту, який дозволяє малечі розвиватися гармонійно та почуватися впевнено як на змагальному килимі, так і по життю, – розповідає Маргаріта Заболотна. – Наші вихованці постійно беруть участь у різноманітних турнірах, на яких демонструють чого навчилися. І дуже приємно, що їхні вміння отримують високі оцінки журі. Чимало дітей зі старшої групи вже мають звання «Кандидатів у майстри спорту». Є багаторазовими переможцями Чемпіонатів Вінницької області за програмою КМС та МС, мають багато нагород Всеукраїнських та міжнародних змагань, є членами Збірної команди області та представляють її та наше місто на Чемпіонатах України».

У гуртку тренування відбуваються тричі на тиждень. Дізнатися більше та записатися на нього можна за номером телефону +38(093)101-75-16 або на сайті Вінницького міського палацу дітей та юнацтва.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin