Працівники “ВінницяЗеленбуду” готують зелені насадження до зими

Зима непростий період року, тим паче для зелених насаджень, а особливо рослин у міських умовах. Тому, щоб навесні всі вони дружно прокинулись та почали розпускатись, колективу МПК “ВінницяЗеленбуд” потрібно добре попрацювали ще з осені.

«Ближче до холодної осені, рослини підживляють калійно-фосфорними добривами. Вони підвищують стійкість рослин до зимового стресу. Всі теплолюбиві рослини, такі як троянди, хризантеми, – обрізають та вкривають достатнім шаром мульчі або ґрунту, оскільки саме з землі буде надходити необхідне тепло. Певні види рослин потребують захисту від дії пронизливого зимового вітру та снігу, зокрема ялівці, туї – такі види хвойних рослин огортають сіткою, яку закріплюють шпагатом. Також важливо провести осінній полив кущів та дерев на всю глибину та ширину залягання коренів. Під час холодів рослини продовжують потребувати вологості, крім того, вона врятує, якщо зима та весна виявляться засушливими», – каже директорка КП “Вінницязеленбуд” Тетяна Прибиш.

Також триває підготовка до зими в теплицях та парниках. Вона трохи відрізняється від підготовки ґрунту на міських квітниках.

Як розповіла директорка КП “Вінницязеленбуд” Тетяна Прибиш, спочатку працівники підприємства знімають верхній шар торфосуміші товщиною 7-10 сантиметрів, щоб позбутися скупчення шкідників, паточених мікроорганізмів, а також спари грибків, і замінюють його на свіжий ґрунт.

Водночас із зазначеними роботами, зеленбудівці проводять планову обрізку дерев, формуючи крони, обстежують насадження на наявність аварійних стовбурів.

«Зелені насадження – невід’ємна складова екосистеми Вінницької громади. Виконуючи такі захисні та санітарні роботи, ми робимо все можливе, щоб зберегти те, що маємо, а навесні наше місто знову милувало око соковитою зеленню та різнобарв’ям квітників», – каже Тетяна Прибиш.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin