Без батька залишилась трирічна донечка: на фронті загинув 34-річний воїн Олексій Жупанов

Війна знову принесла у нашу громаду великий смуток і невгамовний біль… Вінниця втратила іще одного Героя. За рідну землю під час виконання військового завдання загинув Олексій Жупанов. Воїн разом із побратимами з 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка боронив Україну на Донецькому напрямку. Смертельне поранення отримав у бою 10 жовтня у Покровському районі. Життя Захисника обірвалося у 34 роки… Вдома на нього чекали дружина з маленькою донечкою та батьки.

Олексій Жупанов народився 1 вересня 1989 року у Вінниці. Тут зростав і навчався. Його альма-матер спочатку була 22-а міська школа, а потім – Вінницький національний технічний університет, який закінчив за спеціальністю технології та засоби телекомунікацій. Встиг відслужити і строкову армійську службу.

З Вінницею був пов’язаний й трудовий шлях Олексія. Деякий час він працював на телекомунікаційних мережах, а останні роки перед повномасштабним вторгненням – на Укрзалізниці.

«Коли прийшла повістка, Олексій не вагався: треба, то треба. Він бив рашистів із вересня минулого року. Навіть мріяв після Перемоги продовжувати військову справу. Знайшов себе у ній, хотів і надалі стояти на сторожі незалежності України, – розповідає мама Героя Людмила Григорівна. – Про таких як мій син, часто кажуть: «Цвіт нації». Це дійсно так. Олексій був розумним, досвідченим, добрим… Від нього не те, щоб лайки, поганого слова ніхто не чув. Всім допомагав, усіма опікувався. Навіть на війні прихистив кошеня. З ним було останнє фото, яке надіслав дружині. Вона думали, що киця стане його оберегом… Не вберегла…»

Церемонія прощання із Олексієм Жупановим розпочнеться об 11:30 за адресою: Батозька, 12 – Центр ритуальних послуг «Реквієм» (колонна зала №2).

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin