Ще 11 дитячих омбудсменів обрали у Вінницькій громаді

Цього тижня, 11 жовтня, в приміщенні Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» обрали нову каденцію Громадського представництва уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) Вінницької міської територіальної громади. Це об’єднання створене у 2007 році з метою підвищення рівня правової свідомості дітей та молоді й залучення дітей до прийняття рішень в органах місцевого самоврядування, що стосуються забезпечення прав дітей.

Дитячі омбудсмени Вінницької громади здійснюють свою діяльність під керівництвом координатора від департаменту освіти у співпраці з представниками Служби у справах дітей та Вінницького міського центру соціальних служб.

Як розповіли у департаменті освіти ВМР, під час обрання конкурсанти, а саме активісти шкільного життя, учні 8-10 класів розповідали про себе, свою участь у громадському житті, своє бачення розвитку шкільного омбудсменівського руху в громаді та пропонували власні варіанти вирішення викликів, які можуть виникнути в їхній подальшій роботі, наприклад, конфлікти між однокласниками чи організація міських заходів.

Варто зазначити, що половина членів журі також діти: члени Дитячої дорадчої ради, ради лідерів громадського об’єднання старшокласників «Лідер», дитячі омбудсмени попередньої каденції.

Тож громадське представництво уповноважених з прав дітей (дитячих омбудсменів) Вінницької міської територіальної громади поповнилось ще 11-ма активістами, які бажають долучитись до просвітницької і роботи серед дітей, підлітків та дорослих щодо дотримання прав та обов’язків дітей через органи освіти, громадські об’єднання, засоби масової інформації.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin