Вінниця проводжає до Небесного легіону військовослужбовця Євгена Кравцова

Ще один синьо-жовтий стяг замайорить над свіжою могилою. Вінниця прощається із Євгеном Кравцовим, який віддав своє життя за Україну. Вірний військовій присязі воїн загинув 1 жовтня на Куп’янському напрямку. Йому було лише 27 років, з яких майже 9-ть присвятив боротьбі із російськими загарбниками.

Нагрудний знак Головнокомандувача «Срібний хрест», медаль «За оборону Авдіївки», нагрудний знак «Ветеран війни» та останній – «За військову доблесть»… Загалом за свою службу Євген отримав до десятка нагород. І це у свої молоді роки! За його бойовими шляхами можна вивчати географію війни з 2015 року, а про його подвиги, за словами побратимів, варто знімати фільми.

Народився Євген Кравцов у смт Білокуракине Луганської області 4 грудня 1995 року. Закінчив місцеву школу та по досягненню 18-ліття відразу пішов захищати Батьківщину. Зі 109 окремим гірсько-штурмовим батальйонам «Едельвейс» юнак пройшов Авдіївку, Попасну, Бахмут… та шлях від солдата до сержанта.

Перед повномасштабним вторгненням Євген закінчив Львівську академію сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного та вже з перших днів перебував на передовій у складі 115-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Бої на Сумщині, Донеччині, Харківщині… Спочатку воював на посаді взводного та вже незабаром його підвищили до ротного, а згодом заступника командира батальйону.

«Військова справа – це було його все. Він цим жив. Решту – залишав до після Перемоги. Хлопці та дівчата, з якими Євген воював, зараз мені пишуть, що дуже його поважали та любили. Він понад усе їх оберігав, намагаючись уникнути втрат серед своїх підлеглих, – розповідає сестра полеглого бійця Тетяна, яка з 2014 року мешкає з родиною та батьком у Вінниці. – Брат був найкращим, добрим та чуйним. Він не бачив свого життя ніде, окрім України – вільній, квітучій та незалежній».

Вінничани проводжатимуть Євгена Кравцова об 11:20 живим коридором від перехрестя вулиць Пирогова – Д. Галицького до Електромережі.
Чин поховання воїна відбудеться на Алеї Слави Сабарівського кладовища. Початок о 12:00 год.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin