У департаменті фінансів міської ради відзвітували про виконання цьогорічного бюджету

Річний плану бюджету за 9 місяців уже виконано на 75,7 %. За цей час до бюджету надійшло 4096,2 млн грн. Порівняно з попереднім роком надходження зросли на 20,3 %.

Власні і закріплені доходи наповнили бюджет на 84,5 %. Такий результат сформувався, зокрема, під впливом економічних процесів, які відбуваються в умовах воєнного стану.

“На виконання бюджету також впливають інші фактори, пов’язані з воєнним станом. На території громади в результаті релокації розпочали діяльність 96 суб’єктів господарювання, які створили 906 робочих місць. За 9-ть місяців поточного року рівень інфляції сягнув 121,8 %. Майже 44 тисяч тимчасово переміщених осіб знайшли прихисток в нашій громаді. Все це разом формує доходи бюджету і впливає на його видатки”, – говорить директорка департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

Видатки бюджету за звітний період склали 3238,5 млн грн. Це 97,6 % до видатків минулого року. Видатки загального фонду зросли на 3,8 % до минулого року. Спеціального фонду сформувалися на рівні 72,1 % порівняно з 2021 роком.

“Зменшення видатків бюджету по спеціальному фонду пов’язане з воєнним станом, в умовах якого видатки бюджету проводяться в межах наявних ресурсів єдиного казначейського рахунку, відповідно до встановленої черговості платежів”, – пояснює Наталія Луценко.

З цьогорічного бюджету розвитку за 9 місяців на ліквідацію наслідків збройної агресії російської федерації було направлено 14,7 млн грн. На ремонт та облаштування укриттів в закладах освіти, охорони здоров’я та інших установах виділили 180 млн грн, з яких уже використали 5,8 млн грн. На підготовку до зими в бюджеті передбачено 92,0 млн грн, з яких у вересні використано 3,3 млн грн. За рахунок запланованих коштів у поточному році буде придбано 341 генератор різної потужності.

“Багато чого стратегічного, що ми планували, довелося відкласти. У зв’язку з повномасштабною війною ми перейшли на оперативне планування і зовсім інакше визначили пріоритети щодо вирішення нагальних проблем, які пов’язані і з безпекою громадян, і з підготовкою до опалювального періоду в межах тих викликів, які є в зв’язку з терористичною атакою ракетами і безпілотниками. Якщо говорити про соціальну сферу, то всі ті плани, які ми визначили, маємо максимально швидко завершувати. Це стосується і споруд захисту, облаштування пунктів обігріву тощо”, – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Пріоритетними при фінансуванні залишаються захищені статті бюджету. А характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin