Тільки спільно ми можемо подолати всі ті виклики, які перед нами стоять – Сергій Моргунов

В.о. директора комунального позашкільного навчального закладу «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр» Лідія Індиченко з гордістю продемонструвала все те, що вдалося зробити за місяць після переїзду до Вінниці. В приміщенні, яке надала обласна Рада, облаштовано зону для проведення семінарів і тренінгів, є кімнати для навчання та відпочинку. Один із просторів вирішили назвати «Соборний», щоб охарактеризувати його головну мету – інтеграція вимушено переміщених осіб у місцеве суспільство. Обладнання, необхідне для роботи, релокували з Краматорська. Лідія розповідає, що з центром переїхала також і команда працівників.

«Ми маємо займатися і з місцевими, і з ВПО. Щоб зберігалася плідна і якісна комунікація», – зазначає директорка.

Релокація відбувається вже вдруге. Спершу – з Донецька до Краматорська. Тепер – до Вінниці.

Донеччани кажуть, що для переїзду обрали Вінницю, бо відчули зацікавленість та підтримку як із боку міської, так й обласної влади. Свідченням цього, й велика кількість переселенців, котрі знайшли тут прихисток. Наразі тільки молодих людей із Донеччини на Вінниччині близько 14 тисяч, із них майже 3 тисячі проживають у Вінниці.

«Ми вам дуже вдячні за те, що ви прийняли наш молодіжний центр і розмістили у центрі міста, – говорить начальниця управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна. – Будемо працювати, ми також хочемо, щоб Центр брав участь у всіх заходах. Дуже багато напрацювань у нас є – це онлайн програми та інші. Плануємо працювати з молоддю, дітьми, з різними категоріями сімей, тому що молодіжні центри розраховані не тільки на молодь, це все ж таки сімейне місце, де повинні приходити батьки молоді і просто батьки та діти».

У цьому контексті Вінницький міський голова Сергій Моргунов запропонував налагодити співпрацю із мережею підліткових клубів міста, а також звернути увагу на працевлаштування молоді.

«Сьогодні у нас 180 релокованих підприємств із різних областей, у тому числі з Маріуполя, Донецької, Харківської областей і є певний дефіцит кадрів. Через такі центри теж можна організувати співпрацю і мати контакт із підприємствами», – зазначив очільник громади.

Він також підкреслив, що Вінниця вже долала подібні виклики. Прикладом, у 2014 році, коли переїздив Донецький національний університет, тож і цього разу налаштовані на плідну роботу. «Тільки спільно ми можемо подолати всі ті виклики, які перед нами стоять», – переконаний Сергій Моргунов.

А голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий додав: «Думаю, що Донецький обласний молодіжний центр і наші заклади для молоді та дітей будуть працювати в унісон і не тільки для вінничан та донеччан, а взагалі для всіх, щоб діти мали можливість отримувати знання, підтримку. Ми всі готові підтримати один одного та спільно реалізувати багато цікавих і корисних проєктів».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin