Нардепи з Вінниці утрималися від голосування “антиколомойського закону”

13 квітня, Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №2571-д (так званий “антиколомойський”), який є останньою умовою Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання фінансування Україні. Народні депутати з Вінниці Максим Пашковський та Анаталій Драбовський “утрималися” від голосування, а мажоритарник з 18 округу Олег Мейдич від партії “Батьківщина” єдиний проголосував “проти”.

Про це повідомляє “Ліга.нет”

Всього 4 депутатів з Вінниччини проголосували “за” антиколомойський закон”,а саме: Лариса Білозір, Микола Кучер і Геннадій Вацак та Ірина Борзова

Законопроект №2571 – це пул змін до банківського законодавства, які, зокрема, стосуються судових розглядів навколо рішень Національного банку. Закон стосується всіх банків, які збанкрутували внаслідок кризи 2014-2015 років.

Документ уточнює, що екс-власники банків-банкрутів дійсно можуть визнати дії держави неправомірними, але не можуть повернути контроль над фінустановами. При цьому вони можуть претендувати на матеріальну компенсацію, але для цього повинні довести свої збитки за допомогою міжнародного аудитора.

Закон прямо вплине практично на всі судові процеси, які проходять навколо націоналізації ПриватБанку.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin