На Вінниччині дворічний Павлик, який поборов коронавірус, потребує реабілітації

Дворічний Павлик з Вінниччини, який поборов COVID-19, потребує реабілітації. Через клінічну смерть, у хлопчика ураження головного мозку. Йому термінова потрібна допомога дитячого невролога та повне обстеження. Збір коштів розпочала громадська організація. 

Про це повідомляє “Вежа” з посиланням на сюжет телеканалу “Україна”

До лікарні дворічного хлопчика привезли у важкому стані. Дитина пережила клінічну смерть й серце Павлика лікарі запускали 12 хвилин. Медики ж вирішили ізолюватися разом із хлопчиком, аби його врятувати, та були поряд з ним 24 години на добу. Протягом двох тижнів Павлик перебував у комі. Дитина змогла побороти коронавірусну інфекцію, щоправда, її наслідки відчуває й досі та потребує реабілітації.

– Потребує тривалої реабілітації. Це потребує значних витрат коштів, – розповідає медичний директор Могилів-Подільської міської лікарні Василь Миколюк. – Ми сподіваємось, що компенсаторні можливості дитячого організму з допомогою всього того, що буде задіяно в реабілітаційному процесі дадуть нам змогу Павлика повернути до повноцінного життя.

Попри бажання лікарів, лікарні не вистачає потужностей і дитина потребує чимало обстежень. А вдома на Павлика чекає його брат-близнюк, Петрик. У родині загалом п’ятеро дітей, мама та бабуся. Коштів на дороговартісне лікування вони не мають й просять усіх небайдужих допомогти їм врятувати дитину.

– Мені потрібні всі діти Я їх не для того народила, щоб ховати, – зі слізьми розповідає мама Павлика Аліса Лудковська. – Я хочу, щоб мені дитину врятували. Мене попереджали, що він може бути слабенький, нерозвинутий. Нехай буде слабенький, головне, щоб він мені одужав й повернувся додому. Я більше нічого не хочу. Хочу, щоб вони всі бігали й щебетали біля мене.

Через клінічну смерть, у хлопчика ураження головного мозку. Йому термінова потрібна допомога дитячого невролога та повне обстеження. Ось тільки в лікарні, де перебуває Павлик, невролога немає. Бракує там й сучасної апаратури для проведення досліджень.

Нещодавно Павлика охрестили просто у лікарняній палаті. Присутнім на обряді був й близнюк Павлика – Петрик. Він гладив брата та намагався його розбудити.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin