На Вінниччині попрощалися із загиблим від нападу поліціянтом Максимом Зарецьким

У Вінницький області попрощалися з 20-річним поліціянтом сектору реагування патрульної поліції Максимом Зарецьким. 20 квітня він намагався врятувати напарника від нападу на їхній екіпаж під час виконання службових обовʼязків.

Про це повідомила Національна поліція. 

Прощання відбувалося в рідному місті загиблого — Бершаді. Віддати шану Максиму Зарецькому прийшли його рідні близькі, керівники та особовий склад поліції Вінниччини й представники органів місцевого самоврядування. 

«Молодий, мужній та щирий патріот своєї країни присвятив півтора року життя службі в поліції. Він сумлінно дотримувався рядків із Присяги, які колись виголосив, приєднуючись до лав Національної поліції: “Урочисто присягаю вірно служити Українському народові…” Правоохоронці просто виконували свою роботу, аби наші вулиці були безпечні. І нам боляче від того, що за спокій іноді сплачують життям», — зауважили поліціянти.

Правоохоронця поховали на Алеї Слави під звуки державного гімну України та салютних залпів. 

«Перед смертю Максим встиг поранити одного з нападників, чим урятував свого колегу, не маючи ані краплі страху та не зволікаючи ні на мить», — сказав начальник Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Пархоменко.

Полковник поліції вручив батькам загиблого наказ про присвоєння Максиму Зарецькому звання посмертно — капрал поліції. 

«Втрата побратима — це глибока рана та нестерпний біль, який житиме у наших серцях», — наголосили у поліції.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin