Кілька тисяч респіраторів від “Подільської громади” почали отримувати районні лікарні Вінниччини

У 21 медзаклад області завезуть засоби захисту від фонду

Близько 200 масок-респіраторів отримала Калинівська центральна лікарня. Це перший медзаклад районного значення, у який направили допомогу від благодійного “Подільська громада”

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради

Раніше, за сприянням фонду завезли захисне обладнання для медиків в усі лікувальні заклади Вінниці та обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,

1.JPG

«У нас є 21 інфекційне відділення в центральних районних лікарнях. Кожне із них отримає свою кількість респіраторів, переданих «Подільською громадою». Ми їх розподілимо в залежності від кількості населення і від кількості осіб, які там знаходяться під наглядом: ті люди що повернулися із-за кордону, або були в контакті з такими людьми.  А основний розподіл, – це 2000 одиниць засобів захисту, – пішов на екстрену медичну допомогу. Сьогодні це наша передова. По районах уточняються ситуація по кількості та потребах», –  розповіла начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Ольга Задорожна.  

Головний лікар Калинівської центральної лікарні Владислав Головащенко зазначив, що лікарі, які працюватимуть із хворими на коронавірусну інфекцію, мають бути впевнені, що вони захищені на 100%. І вони наразі потребують ще спецодягу для лікарів. Із ним їм допомагають меценати і районна влада. 

2.JPG

“Ці маски-респіратори, які ми отримали, вкрай необхідні. Медичні працівники повинні бути впевнені, що вони захищені на сто відсотків, щоб могли спокійно йти і працювати у середовищі, де знаходяться пацієнти з коронавірусом. На сьогодні  ми забезпечені на перший період”, – каже Владислав Головащенко.


Нагадаємо, 21 березня до Вінниці прибули 10 тисяч респіраторів, які придбали для лікарень міста та області Володимир Гройсман та Сергій Моргунов за власні кошти. Засоби захисту привезли представники благодійного фонду “Подільська громада”  

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin