У Вінниці біля однієї з шкіл облаштовують стадіон з першою в місті смугою перешкод

Біля школи №33, що по вул. В. Порика, будують футбольне поле зі штучним покриттям, трибуни для глядачів, бігову доріжку, майданчик для стрибків у довжину, майданчики для гри у баскетбол та волейбол, гімнастичний майданчик, майданчик зі спортивними тренажерами, а також смугу перешкод для занять школярів з військово-патріотичного виховання.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

«Розпочали ми роботи у жовтні, і завершення у нас по графіку у вересні, це з урахуванням здачі в експлуатацію. Зроблено повністю сучасне освітлення, облаштовано смугу перешкод для військово-патріотичного виховання учнів. Будуть облаштовані роздягальні та господарські будівлі. Загалом роботи виконані на 85%», – розповів директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Створюємо з 2011 року комфортні умови для занять фізкультурою у навчальних закладах, а також для мешканців у різних районах міста. За підтримки Державного фонду регіонального розвитку та при підтримці Уряду Володимира Гройсмана ми збудували повноцінне футбольне поле біля Палацу дітей та юнацтва. – зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, який 12 травня приїхав до закладу з інспекцію. зазначив Ігор Кравець

Якщо говорити про цю школу, то тут було зроблено комплексне утеплення у 2018 році, в минулому році було прийнято рішення про реконструкцію спортивного ядра: ми тоді домовилися з Урядом Гройсмана щодо виділення відповідного ресурсу в розмірі 6,5 млн грн по відповідній програмі підтримці спортивних полів. На цей рік ми подали на ДФРР заявку на 10 млн грн, але, на жаль, у зв’язку в тому числі із пандемією і певними економічними труднощами й кризою, Уряд скасував виділення цих коштів. Думаю, що це ми будемо завершувати за рахунок міського бюджету, враховуючи, що тут 85% готовності, ми однозначно до вересня маємо запустити цей комплекс. Що стосується навчальних закладів, ми підходимо до цього питання комплексно: це утеплення самих закладів, створення відповідної інфраструктури, матеріально-технічна база в самих школах, наприклад, по програмі «Нова Українська школа». Це і певні вимоги до покращення харчування дітей, і ви знаєте, що ми застосовуємо програму по різних школах з точки зору оновлення меню. Продовжимо закупівлю пароконвектоматів», – розповів міський голова.

Наразі будівництво спортивного ядра ведеться повністю за кошти Вінницької міської ОТГ. Мер зазначив, що у місті уже не перший рік комплексно підходять до питання розвитку інфраструктури навчальних закладів. На сьогодні оновлену спортивну базу мають більшість загальноосвітніх навчальних закладів міста. Зокрема, сучасні спортивні ядра, які є комплексним спорудженням для різних видів спорту, облаштовані біля шкіл №34, №35, №10, №20, №26, №30, №31 та інших.

«Уроки фізкультури проходили в основному або у спортивному залі або на цій території, але вона, на жаль, не була настільки придатною для якісного проведення уроків, бо не була облаштована. Тепер це широке поле для великих можливостей», – повідомила директорка загальноосвітньої школи №33 Наталя Сидоренко.

Вона також зазначила, що діти чекають з нетерпінням виходу із карантину, та розповіла, як проходили уроки фізкультури у закладі раніше.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin