Лісгосп підрахував, скільки диких тварин проживає на Вінниччині

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства провело “зимовий перепис” диких мисливських тварин. Найбільше лісгосп нарахував козуль, кількість яких становить 7874 особини. Також у 2020 році на мисливських угіддях було зафіксовано 217 голів оленя європейського, 701 – оленя плямистого, 10 лосів та 101 зубр європейський.

Про це повідомляє прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства

Таким чином планують визначити об’єктивні ліміти на добування мисливських тварин наступного року та дізнатися про загальну картину видового та кількісного складу фауни мисливських угідь кожного держлісгоспу. Ця інформація забезпечує раціональне та невиснажливе використання державного мисливського фонду.

Нарахували цього року 1404 голови кабана, 45327 – зайців-русаків, 903 голів куниці лісової, 2573 – куниці кам’яної, 1605 – тхора лісового, 2847 борсуків, 1475 видр, 6147 білок, 541 бобра, 8497 ондатр, 23 коти лісові. Серед птахів нарахували 3569 голови фазана, 6723 – сірої куріпки.
Також на основі обліку узагальнюють дані про щільність таких хижаків, як вовки, лисиці. Цього року зафіксували 43 вовки, зросла кількість лисів – 3619 голів.

Чисельність цих хижаків контролюється згідно санітарно-ветеринарних норм і здійснюється постійний моніторинг відповідними працівниками державної лісової охорони та єгерськими службами держпідприємств ВОУЛМГ. Лисиці та вовки є серйозною загрозою для молодняка козуль, зайців та інших диких тварин. Надходять дані про напад вовків і на свійських тварин. А лисиці небезпечні як переносники сказу. Щільність лисиці останніми роками перевищує норму практично по всій Україні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin