Увага! Поліцейські попереджають про шахрайську схему, пов’язану з “петиціями” щодо присвоєння “Героя України”

«Підпишіть петицію про присвоєння звання “Героя України” посмертно». У відділі комунікації поліції Вінницької області зазначають що, трапляються випадки, коли за такими проханнями приховується шахрайська схема.

«Для того щоб афера виглядала правдоподібно, зловмисники створюють візуально схожий на офіційний текст петиції, однак до таких посилань прикріплюють фішингове повідомлення, де пропонують ввести особисті дані (наприклад, логін на пароль від соцмереж) та реквізити банківської картки. Таким чином шахраї можуть отримати доступ до ваших заощаджень», – попереджають правоохоронці.

Щоб не стати жертвою шахраїв, поліцейські радять не переходити за посиланнями, які надійшли від незнайомців та перевіряти інформацію про петицію.

Посилання на петицію про присвоєння звання «Героя України» має виглядати так: http://petition.president.gov.ua (+ номер петиції), всі інші посилання – шахрайські. Щоб підписати петицію, знайдіть її на офіційному сайті Президента України.

«Якщо отримали таке прохання від знайомої людини в соцмережах, будьте обачними, адже шахраї можуть зламувати сторінки в соцмережах та звертатись від їхнього імені. Краще зв’яжіться особисто», – радять у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Якщо все ж таки потрапили на шахрайську схему в інтернеті, телефонуйте на гарячу лінію Кіберполіції за номером телефону: 0 800 505 170.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin