Департамент освіти Вінницької міської ради уклав Меморандум співпраці з ГО «ЕдКемп Україна»

21 грудня 2023 року в онлайн-форматі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між департаментом освіти Вінницької міськради та громадською організацією «ЕдКемп Україна». Мета співпраці – об’єднання зусиль обох сторін, спрямованих на реалізацію спільних проєктів в освітній сфері.

Загалом, завдяки підписанню відповідного Меморандуму для учасників освітнього процесу відкриються чимало можливостей. З-поміж них – організація спільних заходів, сприяння підготовці та підвищення кваліфікацій педагогічних працівників до впровадження програм й методик розвитку соціально-емоційних навичок у здобувачів освіти.

«Попри виклики воєнного часу ми не зупиняємося, а продовжуємо співпрацю, зміцнюємо дружні відносини. Наразі ми вже реалізуємо спільний проєкт з ГО – це програма соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН) у школах Вінницької громади. Власне, СЕЕН – це розробка відомого американського дослідницького Університету Еморі (Атланта, США), яка ґрунтується на найновіших психологічних і нейробіологічних дослідженнях. Серед навичок, які розвиває СЕЕН в учнівства і вчительства – відточування уваги, вміння працювати в команді, співпереживання до себе та інших, тілесна грамотність, емоційна грамотність, стійкість, системне мислення, розуміння взаємозалежності людей, відчуття спільності з людством», – зауважила директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Також вона додала, що реалізація програми СЕЕН відбудеться через упровадження у форматі окремих уроків, класних годин, гуртків, як інтеграція до інших предметів. Практика показала, що ця програма позитивно впливає на навчальні досягнення, поведінку, емоційне здоров’я і благополуччя учнівства, зокрема, й під час воєнних дій.

«Власне, з ГО «ЕдКемп» ми домовилися започатковувати спільні проєкти, опитування, дослідження, проводити консультації, зустрічі фахових спеціалістів та інші заходи в сфері освіти. Тобто маємо на меті розвиватися й ділитися досвідом, ідеями, натхненням одне з одним, бути емоційно стійкими й продуктивними у вчительській професії та в житті загалом», – каже Оксана Яценко.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin