Сергій Моргунов від імені громади подякував працівникам культурної сфери за їхню активну роботу з перших днів російсько-української війни

Наразі чимало працівників культури захищають Україну на передовій, даючи відсіч ворогу, волонтерять. Також представники цієї сфери продовжують зберігати та розвивати українську національну культуру, ідентичність. Сьогодні під час засідання виконавчого комітету очільник громади Сергій Моргунов та заступниця міського голови Галина Якубович вручили представникам галузі культури Подяки від Вінницької міської ради та її виконавчого комітету за вагомий внесок у справу збереження та розвитку кращих зразків української національної культури та мистецтва, високий професіоналізм та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов від імені громади подякував працівникам культурної сфери за їхню активну роботу з перших днів російсько-української війни, а також за підтримку наших Героїв та Героїнь та їх родин. Також він відзначив їх за згуртованість, відданість та патріотизм у воєнний час.

«Дякую вам за те, що з початку повномасштабного вторгнення ви усі були згуртовані. За те, що ви працювали пліч-о-пліч по всіх тих напрямках, які необхідно було вирішувати щодо прийому переселенців, волонтерської роботи. Ви займалися і займаєтесь морально-психологічною реабілітацією через свою творчість і ті заходи, які проводите як у Вінниці, так і в Україні. А ще ви займаєтесь народною дипломатією – представляєте за кордоном нашу країну згуртованою нацією з відповідною українською ідентичністю. Це дуже важливо сьогодні», – говорить Сергій Моргунов.

Також він додав, що чимало працівників культури стали на захист нашої країни. Інші залишаються на місцях та продовжують наближати нашу Перемогу.

«У Вінниці є багато колективів, які в різних напрямках показують, що ми живемо на власній землі вже понад тисячу років, – каже Сергій Моргунов. – Україна є самодостатньою нацією зі своєю мовою, піснями, літературою, народною творчістю. Наше культурне надбання формувалося тисячу років, починаючи від письменності з тими ж орнаментами, вишиванкою, українською хусткою і багатьма іншими речами, якими ми сьогодні можемо пишатись, зокрема нашими унікальними піснями, в яких відображається наша історія».

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук, підкреслив, що наша культура, мова та наша національна ідентичність – є найбільшою загрозою для агресора, який зазіхнув на нашу демократичність, цілісність і незалежність.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin