У Вінницькій центральній міській бібліотеці імені Бевза діє клуб «Колекціонери і колекції»

Понад 10 років у Центральній міській бібліотеці імені Івана Бевза діє клуб «Колекціонери і колекції». Починався він як компанійські зустрічі колекціонерів-ентузіастів, проте згодом до товариства почали приєднуватись зацікавлені у колекціонуванні відвідувачі. Наразі до клубу приймають всіх охочих, які захоплені філателією та антикваріатом.

Основа товариства – професійні колекціонери. Вони полюють на унікальні марки та листівки на іноземних та українських сайтах, обмінюються колекційними предметами з колегами, а також діляться один з одним досвідом та професійними секретами.

Марки та листівки збирають зі усіх куточків України та світу. Про цікаві експонати в колекції розповів голова товариства колекціонерів Андрій Гродецький.

«Пошта на Поділлі почала функціонувати 1794 року. На той момент марок ще не було, а листи скріплялися сургучевою печаткою. Цей період знавці називають домарковим періодом. А самі марки на наших землях з”явилися 1857 року», – розповідає Андрій Гродецький і додає, що листи домаркового періоду та примірники перших марок є в його колекції. Проте найцікавіша та найцінніша марка – це так звана шагівка часів УНР. Такі марки ходили на рівні з дзвінкою монетою.

«Наша мета – підвищити інтерес до колекціонування, подбати про наше культурне надбання. Не менш важливо також виховання естетичних смаків юного покоління, яке теж цікавиться філателією та приходить до бібліотеки. І, звісно ж, позитивні емоції, яке дарує колекціонування та спілкування з однодумцями», – зазначила завідувачка відділу обслуговування бібліотеки Тетяна Ковтун.

Засідання клубу проходять щонеділі об 11:00 за адресою Хмельницьке шосе, 4 – Вінницька центральна міська бібліотека імені Івана Бевза. Записатися можна за номером телефону 55-32-19.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin