Загибель риби в Ладижині розслідуватиме робоча група Облради

Згідно з опублікованою обласною Радою інформацією, робоча група створена на підставі низки звернень – зокрема, від керівника підприємства, що постраждало внаслідок мору риби.

Нагадаємо, мор червонокнижних осетрових стався 3 жовтня на аквафермі. Ukrainian Caviar Berry – українська компанія з Маріуполя, яка із 2017 року переїхала у місто Ладижин на Вінниччині. За інформацією керівника підприємства, загинули 3000 рибин загальною вагою 9 тонн, серед яких маточні поголів’я осетра та белуги.

Наразі існує кілька версій, що стало причиною мору риби. Зокрема, керівництво підприємства вважає – ферму знищили небезпечні викиди в річку Південний Буг з птахофабрики МХП, якою володіє мільярдер Косюк. Директор акваферми Олександр Корх констатує, що підприємство зазнало непоправних збитків, які все ж не порівняти із загальними збитками, які нанесені екології басейну річки Південний Буг.

До цього випадку протягом останніх місяців також фіксувалися випадки масової загибелі риби у Ладижинському водосховищі.

Робочу групу для розслідування інциденту очолив депутат обласної Ради Сергій Кривешко. Результати розслідування обіцяють оприлюднити через місяць роботи групи.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin