У Вінниці діятиме мораторій на використання російськомовного контенту

На захист культурного простору від гібридних впливів країни-агресорки: виконавчий комітет Вінницької міської ради 12 жовтня ухвалив проєкт рішення міської ради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Вінницької міської територіальної громади.

Очільник громади Сергій Моргунов зауважив, що це важливий крок на захист власної культури.

«Російська мова асоціюється з агресором, і ми вважаємо за краще, щоб російськомовні пісні не знаходились в активному використанні у Вінниці», – підкреслив міський голова Сергій Моргунов.

Як йдеться у рішенні, його прийняли з метою захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора, враховуючи численні звернення жителів Вінницької міської територіальної громади, а також, зокрема, закони України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», «Про культуру».

Відповідно до мораторію під заборону потрапить весь російськомовний культурний продукт (культурні блага і культурні цінності, що створені та/або використовуються за допомогою російської мови) в будь-яких формах на території Вінницької міської територіальної громади.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук зазначив, що цей мораторій є черговим заходом, спрямованим на зміцнення національної безпеки та збереження культурного надбання країни.

Рішення виконкому про впровадження Мораторію на території ВМТГ буде розглянуто на жовтневій сесії міської ради.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin