За 2023 рік вінницькі лікарі виписали понад 40 тисяч рецептів для лікування серцево-судинних захворювань у межах програми реімбурсації «Доступні ліки»

У межах державної програма реімбурсації «Доступні ліки» пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом, бронхіальною астмою, хворобою Паркінсона, нецукровим діабетом можуть отримати відповідні препарати безоплатно або оплативши їх частково. Загалом програма реімбурсації включає 515 торгових назв лікарських засобів та медвиробів.

У департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради зазначають, що, у межах програми реімбурсації, вінницькі лікарі виписали понад 90 тисяч рецептів на лікарські засоби. Також там додають, що програма, попри війну, продовжує розширюватись та поповнюватись новими медичними препаратами.

«Програма «Доступні ліки» продовжує розширюватись. Зокрема цього місяця туди увійшло шість препаратів морфіну в таблетках. Чотири з них є безоплатними для пацієнтів, а ще два – з частковою оплатою, – зазначає начальниця відділу контролю якості надання медичної допомоги департаменту охорони здоров’я ВМР Наталія Авраменко. – Для того, аби отримати лікарські засоби за цією програмою, потрібно звернутися до сімейного або лікуючого лікаря. Далі він випише рецепт, з яким пацієнт може звернутись до найближчої аптеки, яка має договір з НСЗУ та отримати свої медпрепарати».

Також вона додала, що ця програма дозволяє зняти фінансовий тягар з пацієнтів, адже вартість ліків аптекам відшкодовує Національна служба здоров’я України

Завдяки наступній підбірці ресурсів можна більше дізнатись про безоплатні ліки та знайти аптеки, які їх відпускають:

  • Сайт «Ліки Контроль» містить інформацію про лікарські засоби та інструкції до них, є і мобільний додаток;
  • Знайти найближчу для себе аптеку можна на електронній мапі НСЗУ за посиланням;
  • Також знайти аптеку, яка відпускає «Доступні ліки» допоможе оператор контакт-центру НСЗУ за телефоном 16-77.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin