Сергій Моргунов подякував маленьким волонтерам Вінниці

Вже вдруге Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із секретарем міської ради Павлом Яблонським зустрілись з дітками, які волонтерять не покладаючи рук. Юні вінничани збирають кошти, аби допомогти захисникам, підтримати тих, хто постраждав від війни, а також долучаються до відправки гуманітарних вантажів у деокуповані міста. Сьогодні волонтерів відзначили подяками від громади.

До центру «Квадрат» запросили двадцятьох юних волонтерів, щоб відзначити за свідому активну громадську позицію. Донати для армії, допомога сім’ям-переселенцям, підтримка осиротілих діток, які втратили батьків через російське вторгнення – це не повний перелік завдань, які взяли на себе з початку повномасштабного вторгнення учасники зустрічі.

Під час заходу Сергій Моргунов поспілкувався з дівчатами та хлопцями, які розповіли свої історії волонтерства.

Вінницький міський голова наголосив: хоча діти обрали різні шляхи волонтерства – одні займаються співом, інші грають на музичних інструментах, танцюють, плетуть браслети, миють автомобілі, але усі разом – це наша велика гордість і наше майбутнє.

«Ви показали, що українські діти – це сміливість, щирість і відкритість. Велика вдячність батькам за правильне виховання та підтримку своїх дітей. Важливо, щоб в такій згуртованості ми продовжували працювати кожен на своєму місці, щоб найскоріше перемогти», — сказав Сергій Моргунов.

Очільник громади додав, що Вінниця пишається такими дітьми: «Ці діти щиро хочуть допомогти нашим воїнам, які захищають нашу країну. Тож, сьогодні від себе особисто та від Вінницької міської ради ми вирішили відзначити дітей за небайдужість і патріотизм, адже ці діти роблять дуже серйозні речі, незважаючи на юний вік», — сказав міський голова.

«Усі ви у різний спосіб заробляли кошти та передавали їх до волонтерських організацій. Кожен з вас великий молодець, ви неймовірні патріоти. Ви наше майбутнє, і я впевнений, що з такими дітьми точно буде Перемога», — вважає секретар міської ради Павло Яблонський.

Дітей-волонтерів нагородили подяками міської ради та її виконавчого комітету та символічними подарунками.

Дванадцятирічна Ольга Мурга та її сестра Анастасія Драчук поділились враженнями від зустрічі.
«Сьогодні ми розповіли міському голові, про наші вироби з бісеру, які ми виготовляємо та продаємо на ринку, тим самим і збираємо гроші для ЗСУ. Ми не плануємо зупинятись, адже нещодавно аптечка, яку ми придбали та передали на фронт, зберегла життя військовому. Отож, ми продовжуємо свою волонтерську діяльність, задля того, аби наблизити нашу Перемогу та допомогти ЗСУ зберегти життя», — сказали дівчата.

Після нагородження для учасників зустрічі відділ молодіжної політики ВМР організував творчий майстер-клас «Світло Перемоги.

«Виготовлення свічки з вощини є дуже цікавим та творчим процесом. Коли діти займаються створенням майбутнього виробу, то відволікаються від подій, які їх оточують і просто фантазують, обираючи різні кольори вощини та декору. По завершенню виготовлення свічки, ми домовились з учасниками заходу, що в день нашої Перемоги, вони запалять її та згадають про те, які добрі справи робили для нашої країни», — зазначила начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Одинадцятирічний волонтер Віталій Паньков каже, що майстер-клас йому сподобався.

«Раніше я вже виготовляв свічку з вощини, але цього разу вона вийшла ще краще. Я додав до неї різний декор, і обов’язково запалю її тоді, коли над кожним українським містом буде майоріти український синьо-жовтий стяг», — додав він.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin