Пам’ять про братів Котенків із Вінниччини, які загинули в боях проти рашистів, увіковічнили в назві вулиці та провулку

Рідні брати Сергій та Олександр Котенки з Вінниччини – герої сучасної України. Вони зі зброєю в руках захищали свою землю від російських орків і загинули в боях із різницею в два дні у березні 2022 року. Пам’ять про мужніх військових, наших земляків, вінницька громада вирішила увіковічнити – на їхню честь у Вінниці перейменували вулицю та провулок Кутузова.

Котенко Сергій Леонідович (1968-09.03.2022) – український військовий, полковник, активний учасник Революції Гідності, учасник російсько-української війни командир батальйону «Вінницькі скіфи». У 2014 році очолив Гайсинську райдержадміністрацію, відмовився від посади, щоб повернутися на військову службу. Загинув у бою під Запоріжжям. Завдяки його мужнім діям та особистій рішучості завдано великих втрат техніці та живій силі росіян, призупинено їхній наступ. Указом Президента України від 16 березня 2022 р. Сергію Котенко присвоєно звання Герой України посмертно.

Котенко Олександр Леонідович (1971-07.03.2022) – український військовий, сержант, учасник Революції Гідності, учасник російсько-української війни (від 2014), воював у складі батальйону «Айдар». Загинув у боях під Миколаєвом. Кавалер ордену «За мужність» III ступеня (посмертно).

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin