Вчителі з Вінниці обговорили з польськими колегами в режимі онлайн

Під час зустрічі учасники обговорили особливості організації освітнього процесу з урахуванням існуючих карантинних обмежень, поділились викликами, які пов’язані з охопленням дітей освітою, ефективним використанням нових дистанційних технологій. 

Досвід Вінниці презентували Оксана Яценко – директор департаменту освіти Вінницької міської ради, Наталія Кучма – директор КЗ «Загальноосвітня школа  І ступеня №5», Валентина Нестюк – директор КЗ «Фізико-математичної гімназії №17 ВМР»  та Олег Слушний – директор КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №20 ВМР».

«Наші колеги з Кельце погодились, що основними завданнями, які стоять перед освітянами сьогодні є організація дистанційного навчання для учнів початкової школи, якісна підготовка старшокласників до іспитів, які очікують на них у кінці року та забезпечення академічної доброчесності, яка є запорукою справедливого оцінювання навчальних досягнень», – зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко. 

Як підкреслювали учасники дискусії, досвід, накопичений у цій галузі навесні на початку пандемії, значно покращив проведення дистанційних уроків під час обмежень, введених восени.

Крім того, під час зустрічі обговорювалось питання розширення мережі партнерських закладів, зокрема у дошкільній освіті, подальшої співпраці закладів освіти на рівні учнівських самоврядувань та учнівських рад міст-побратимів.

На другу половину січня 2021 року заплановано онлайн-зустріч учнів вибраних шкіл, під час якої будуть представлені презентації про культуру Польщі та України, а також Кельце та Вінниці.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin