Вінницьким вчителям зменшать зарплати

Під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ 2 вересня було озвучено пропозиції перевірити норми законів України про освіту та скасувати деякі постанови уряду щодо оплати праці вчителям, передає пресслужба профспілки.

Тому освітяни відправили листи до Комітету з питань освіти та МОН, у яких заявили про неприпустимість внесення цих змін.

У відомстві наголосили, що МОН планує встановити надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 15%, замість теперішніх 30%. А тому від таких рішень постраждають педагоги, які мають право на підвищені ставки зарплат за педагогічні звання чи надбавки за почесні звання.

Окрім того, освітяни наголосили, що фінансування галузі освіти має бути забезпечено державою на рівні не менше 7% ВВП, проте по факту фінансування щороку зменшується, і в 2020 році відповідає 5,6 – 5,7%.

Згодом у Міністерстві освіти і науки оприлюднили роз’яснення щодо цієї концепції. Так, відомство запропонувало нардепам під час засідання Комітету розглянути механізм підвищення оплати вчителям. Проте, у МОН наголосили, що вищеперераховані пропозиції щодо реформування оплати праці працівникам освіти не є підготовленим проєктом Концепції.

Тобто ці питання ще будуть опрацьовані робочою групою з розроблення Концепції, тож згодом їх схвалять або відхилять.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin