Сергій Моргунов взявся за вирішення проблеми енергопостачання в «Підлісному»

Сьогодні, 26 серпня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся з ініціативною групою мешканців дачного масиву «Підлісне», які намагаються врегулювати з АТ «Вінницяобленерго» питання стабільного електрозабезпечення та перехід на прямі договірні відносини.

1.jpg

В кінці минулого тижня вони були відключенні від електропостачання у зв’язку із тим, що з боку мешканців було ліквідовано юридичну особу  ГО «СТ «Підлісне», з якою була укладена угода про електропостачання, а голова ліквідаційної комісії написала заяву про розірвання договору. Прямих договорів з електропостачальною організацією у мешканців немає, оскільки це дуже тривала і дороговартісна процедура, яку мешканці не пройшли в силу різних причин.

Юридична колізія призвела до того, що мешканці зайшли в глухий кут. Крім того, навіть серед жителів масиву немає одностайної позиції у вибору шляху вирішення питання, яких є кілька.За допомогою люди звернулись до міської влади. Діалог з ініціативною групою розпочався вчора, 25 серпня. У робочій зустрічі взяли участь мешканці масиву, представники виконавчих органів міської ради, АТ “Вінницяобленерго, ТОВ “Енера Вінниця”, сектора Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у Вінницькій області, депутат міської ради Володимир Малінін. Люди отримали інформацію про можливі шляхи врегулювання питання в межах чинного законодавства.

Проте кінцевого компромісу не було знайдено, і сьогодні ініціативна група вже в зміненому складі після пікету спілкувалась із міським головою Сергієм Моргуновим. 

«Першочергово потрібно вирішити питання стабільного електрозабезпечення та розрахунків за електроенергію. Потім визначити оптимально можливий шлях, який в результаті допоможе людям оформити прямі договори», – зазначив міський голова Сергій Моргунов та звернувся до представників АТ «Вінницяобленерго» все-таки знайти компроміс, щоб ці питання були вирішенні. 


Також очільник міста звернувся до мешканців щодо необхідності знайти порозуміння між собою, конструктивно підходити до розв’язання проблеми і не піддаватись на спроби представників різних політичних сил втрутитись у ситуацію та використати її для власних цілей, оскільки це їх проблему не вирішить.
Після дискусії з приводу можливих шляхів вирішення проблеми, яка склалась між мешканцями та електропостачальною організацією, дійшли висновку, що кожну із пропозицій потрібно додатково опрацювати, визначити шлях, по якому  рухатись далі, а потім розробити поетапний план дій. 


Тому Сергій Моргунов дав доручення сформувати робочу групу, до якої увійдуть ініціативна група мешканців масиву, представники виконавчих органів міської ради, АТ «Вінницяобленерго» та  ТОВ “Енера Вінниця”. Координувати цю роботу буде заступник міського голови Микола Форманюк.Наразі світло людям енергетики уже відновили. 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin