Міський голова Сергій Моргунов доповів про ситуацію з коронавірусом

Сьогодні, 21 серпня, під час онлайн-брифінгу Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про тенденцію поширення коронавірусу на території міста, повідомив про зміни, які запровадило Міністерство охорони здоров’я України в розрахунку показників, що впливають на визначення категорії карантинної зони для населених пунктів, та розповів, як місто готується до ймовірного погіршення епідемічної ситуації.  

З початку епідемії у Вінниці зареєстровано 1767 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, з них 149 випадків у дітей (8,5%). 1368 осіб – одужали, серед них – 122 дітей, 221 медичний працівник. З початку епідемії померли від COVID-19 38 вінничан. Станом на сьогодні хворіє – 361 людина: 339 дорослих та 22 дітей.


«У Вінниці за останніх два тижні зареєстровано 269 випадків інфікування коронавірусом. Хочу зауважити, що МОЗ України змінило правила формування статистики, і зараз нормативний показник розраховується за два тижні в кількості не більше 40 хворих на 100 тис. населення. В нас же цей показник зараз складає 73 на 100 тис. населення, тобто, перевищення в 1,8 раза. Тому ще раз наголошую на тому, що ми повинні бути досить уважними та дотримуватись всіх протиепідемічних правил», – розповів міський голова Сергій Моргунов.


На стаціонарному лікуванні в медичних закладах перебуває 50 вінничан з підтвердженим COVID-19 та 89 пацієнтів з підозрою. В реанімаційному відділенні МКЛ №1 лікують 13 пацієнтів, з них 7 з ковідом, 3 – з підозрою. Стан їх стабільно важкий, 4 пацієнти – перебувають на Сіпап, 5 – на кисні, 1 – на ШВЛ. В інфекційному відділенні 9 пацієнтів перебувають на Сіпап, 22 на кисні.Вінничани з підтвердженим COVID-19 лікуються також в інших опорних лікарнях: у Вінницькій ЦРЛ – 5 людей, в т.ч. 4 в реанімації. У Вінницькій обласній дитячій інфекційній лікарні – 2 дітей.


Амбулаторно лікуються вдома 311 пацієнтів Під спостереженням сімейних лікарів – 559 осіб.


Сергій Моргунов розповів і про те, що у межах Вінницького госпітального округу в першій «хвилі» визначено 9 опорних лікарень для лікування пацієнтів з COVID-19. Загальна потужність – 386 ліжок. При їх заповненні МОЗ буде надавати дозвіл на відкриття потужностей другої «хвилі». У Вінницькій області до переліку лікарень, де будуть лікувати хворих з коронавірусом, додатково долучаються опорні лікарні Шаргорода і Бершаді.

«У місті в МКЛ №1 на цьому етапі ми додатково залучимо для лікування пацієнтів можливості ще двох відділень: терапії і пульмонології (20 і 30 ліжок відповідно). Ми підводимо туди кисень. Якщо буде погіршення ситуації, також будуть залучені потужності інших відділень, або закладів», – повідомив Сергій Моргунов.


Міністерство охорони здоров’я також змінило алгоритм визначення  карантинних зон. Кілька останніх днів МОЗ почало враховувати при розрахунку заповненості ліжок не лише хворих із підтвердженим ковідом, а й з підозрами. 


«Ми продовжуємо далі готувати заклади до ймовірного поширення коронавірусу, адже ми маємо у будь-який день бути готовими до погіршення ситуації. Ми розпочали цю роботу ще в лютому, коли закупляли медикаменти, відповідне обладнання, засоби захисту медичного персоналу, проводили централізовані магістралі кисню, замінювали ліжка в інфекційному відділенні. Будемо продовжувати працювати в цьому напрямку», – зазначив Сергій Моргунов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin