На Вінниччині затримали чоловіків зі зброє, які пограбували заправку

Газовий пістолет перероблений для стрільби 9-міліметровими набоями, близько 100 грамів марихуани та амфетамін поліцейськи вилучили 25 липня у двох жителів Миколаївської області. Старший із чоловіків вчинив правопорушення, перебуваючи під домашнім арештом за посіви нарковмісних рослин. Поліцією встановлюється походження та мета зберігання зброї, слідством відкриті провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.


За словами керівника бершадської поліції Віктора Піруса, 24 липня  до поліції близько 16 години надійшло повідомлення про вчинення крадіжки з місцевої АЗС. На місці події слідчо-оперативна група поліції  за допомогою відео з камер спостереження встановила автомобіль, на якому пересуваються правопорушники, та прикмети водія і пасажира. Через кілька годин розшукуваний «Мерседес» затримали в районному центрі поліцейські групи реагування патрульної поліції. В автомобілі перебували 32-річний водій та 39-річний пасажир. Обоє чоловіків – жителі Миколаївської області.


Оглядаючи мікроавтобус, поліцейські виявили крім викрадених з автозаправки речей, пістолет «Побєда» з ознаками перероблення, марихуану та  амфетамін. Старший із чоловіків раніше потрапляв в поле зору поліції. Він підозрюється у вирощуванні нарковмісних речовин.


Вилучена зброя та наркотики направлені експертизу.


Вирішується питання про оголошення правопорушникам підозри. Вони перевіряються на причетність до інших злочинів.
Встановлюється походження та мета зберігання зброї.
Слідчим відділом бершадської поліції відкриті провадження за ст. 185 (крадіжка) ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за вчинення таких злочинів – до 7 років позбавлення волі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin