“Винуватці мають бути покарані”: мер Вінниці прокоментував кримінальну справу щодо закупівлі технічної солі

24 квітня повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення трьом працівникам міської ради щодо можливих порушень при закупівлі технічної солі. Наразі тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин.

25 квітня міський голова Вінниці Сергій Моргунов прокоментував подію і зазначив, що сподівається на правосуддя.

«Вчора трьом працівникам одного з департаментів міської ради були оголошені підозри щодо придбання солі по, ніби-то, завищеній ціні. Чи дійсно мало місце кримінальне правопорушення, має встановити слідство.

Моя позиція: якщо справді були допущені зловживання – винуватці мають бути покарані. Але якщо люди не винні – то правосуддя повинно їх захистити. Живіть чесно!», – написав мер на своїй сторінці у «Фейсбук».

Разом з тим, директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Володимир Ніценко повідомив, що він є одним із підозрюваних. Звинувачення називає несправедливими і безпідставними.

«Вчора співробітники Служби Безпеки України оголосили мені підозру у зловживанні службовим становищем. Це несправедливе і безпідставне звинувачення. Як колишній військовий офіцер я знаю, що таке честь та гідність. Я вмію тримати удар і буду боротися, щоб довести свою правоту і розвіяти всі звинувачення на мою адресу», – написав посадовець у фейсбук.

На сайті Вінницької міської ради зазначають, що готові сприяти слідству, надати необхідну інформацію для проведення ретельного об’єктивного та неупередженого розслідування.

«Департамент правової політики та якості міської ради у межах своєї компетенції долучений до співпраці із правоохоронними органами.

Вінницька міська рада та її виконавчі органи працюють за принципами системного підходу до запобігання корупції в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, дотримання законності, відкритості та прозорості у своїй діяльності.

У разі неспростовного доведення вини посадовців, особи мають бути притягнуті до відповідальності згідно з законом. Однак, якщо суд не встановить складу правопорушення, обвинувачення виявиться не підтвердженим – правосуддя повинно відновити справедливість та захистити честь, гідність та професійність співробітників Вінницької міської ради.

Нагадаємо, що працівники Служби безпеки України встановили, що в грудні минулого посадовці Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради домовилися з місцевим товариством на постачання дорожньої солі на суму в 9,9 мільйонів гривень. Відповідно до експертизи спецслужби, ця ціна завищена на майже 4,8 мільйонів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin