На Вінниччині в інфекційних лікарнях підготували 290 місць на випадок спалаху коронавірусу

У лікарнях Вінницької області підготували 290 ліжок для хворих, з них 89 боксів та 51 напівбоксів. Також боксовані палати забезпечили у кількості 44 штук апаратів штучної вентиляції, пульсоксиметрами, інфузоматами.

Про це повідомив під час брифінгу заступниці директора департаменту охорони здоров’я ОДА Надії Марусяк щодо заходів, які здійснюватимуться в області з метою запобігання коронавірусу.

У Вінницькій області зафіксовано дві підозри на коронавірус. Пацієнти наразі перебувають у боксованих палатах під постійним наглядом.

Всього у лікарнях інфекційних відділень Вінницької області перебуває 128 осіб з гострими респіраторними захворюваннями та 23 особи збактеріально-вірусними пневмоніями.

За словами першого заступника голови ОДА, інфекційні відділення лікарень забезпечені та постійно поповнюються необхідними лікарськими засобами, дезінфекційними, засобами індивідуального захисту та іншими необхідними матеріальними ресурсами.

«На Вінниччині є двадцять два медичних заклади, в яких створені інфекційні відділення, загальною кількістю 290 ліжок, їх на сьогодні цілком достатньо. Ситуація контрольована», – наголосила Надія Марусяк.

Як повідомив завідувач відділу епідемнагляду «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» Степан Томин, в вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру наразі завершено тестування зразків матеріалів, які було відібрано в двох хворих з підозрою на Covid-19. В обох випадках результат на корона вірус негативний – методом полімеразної ланцюгової реакції діагностовано вірус грипу типу А.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin