Скільки та за що штрафуватимуть водіїв у Вінниці?

Вже з початку весни запланований другий етап, коли інспектори з паркування розпочнуть виписувати водіям постанови про адміністративні правопорушення. Протягом січня-лютого “паркувальники” зафіксували 13 тисяч порушень правил стоянки транспортними засобами у місті. Щоправда, водіїв поки не штрафували, а вели роз’яснювальну роботу.

Скільки складатиме штраф?

Коли інспектор зафіксує авто, яке припарковане з порушенням. Він записує та фотографує транспортний засіб на планшет. А далі – друкує на принтері чек з реквізитами про оплату штрафу. “Паркувальник” вручає інформаційний лист водію або залишає на лобовому склі. Розмір штрафу складатиме 250 і 510 гривень відповідно до частини 1,3 статті 122 Адмінкодексу та статті 152-1 Адмінкодексу.

За що штрафуватимуть?

“Паркувальники” штрафуватимуть за стоянку на проїжджій частині у два і більше рядів, на пішохідних переходах, тротуарах, на зупинках громадського транспорту, велодоріжках та пішохідних переходах. Хоч патрульна поліція і надалі займатиметься виписуванням штрафів за стоянку на місці для людей з інвалідністю, інспектори зможуть викликати евакуатор.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin