Скорочення ВНЗ: Новосад пропонує закрити більшість університетів в Україні

Міністерка освіти Ганна Новосад запропонувала залишити 80 вищих навчальних закладів в Україні, що втричі менше, ніж є зараз.

Як розповіла керівниця МОН в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, з 1 січня 2020 року почав працювати принцип фінансування університетів за показниками їхньої діяльності. Тому найближчим часом слабші виші не зможуть функціонувати без належного держфінансування,

“З 2021 року філії вишів в окремих містах мають зникнути. Я вважаю, що це дуже правильно, бо у нас занадто роздута мережа цих філій, які, часто прикриваючись назвою національного державного університету, надають набагато гіршу якість освіти, а в дипломі написано, що ти навчався у хорошому виші”, – зазначила Новосад.

Також Міносвіти готує об’єднання чотирьох університетів і створення на їхній основі одного хорошого вищого навчального закладу. Проте не повідомляється, в якому місті це відбудеться.

“Те рішення, про яке я говорила щодо об’єднання чотирьох університетів, зокрема стосуватиметься одного з переміщених вишів у Кривому Розі. Є й такі, що працюють ефективно і залишаться. Наприклад, Донецький національний університет імені Василя Стуса – це успішний кейс, також декілька інших”, – додала міністерка.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin