На Вінниччині фермер незаконно обробляв могильники трипільської доби. Йому загрожує до 4 років в’язниці

У Чечельницьому районі Вінницької області чоловік самовільно обробляв земельні ділянки площею 20 гектарів, на яких раніше були розташовані поселення трипільської культури IV-III тис. до н.е. та могильник доби бронзи IX ст. до н.е. Як повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області ці землі є пам’яткою культурної спадщини.

Місцева прокуратура оцінює завдану шкоду державі у розмірі 123 тисячі гривень. Чоловіку інкримінують ч.2 ст.197-1 КК, самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, що передбачає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Довідка: Стаття 197-1. Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво: Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin