Уряд призупиняє виплати до кінця року. Причина – брак коштів у бюджеті

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив Міністерству фінансів України тимчасово призупинити проведення Казначейством платежів і реєстрації. У відомстві такі дії дотриманням граничного обсягу дефіциту загального фонду держбюджету . Уряд пропонує призупинити такі виплати до кінця року Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”.

“Головним розпорядникам коштів державного бюджету: подати Мінфіну і Казначейству інформацію про обсяги бюджетних асигнувань за бюджетними програмами, які не будуть освоєні до кінця бюджетного періоду”, – йдеться у дорученні прем’єра.

У свою чергу Мінфін на своєму сайті повідомив, що провадить зважену фіскальну політику та вживає заходів для дотримання маяків за розміром дефіциту сектору загального державного управління.

У її рамках Казначейство своєчасно й у повному обсязі фінансує захищені статті видатків (зарплата, пенсії, всі соціальні платежі), а також здійснює фінансування всіх зареєстрованих за 11 місяців зобов’язань, на які відкрито асигнування, зазначає відомство.

“Решту платежів, які було зареєстровано вже в грудні, буде проведено після аналізу їх пріоритетності разом із розпорядниками бюджетних коштів з урахуванням невиконання доходів державного бюджету за 11 місяців 2019 року внаслідок більш міцного, ніж враховано в державному бюджеті, обмінного курсу гривні, більш повільного зростання імпорту і падіння виробництва тютюнових виробів”, – ідеться в повідомленні Мінфіну.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin