Українці вірять у Святого Миколая більше ніж у Діда Мороза


Більше половини дорослих українців (52%) вірять в існування Святого Миколая, про це респонденти розповіли соціологам. За минулий рік кількість людей, що вірять в існування Святого Миколая зросла на 9%, повідомляють у соціологічній групі “Рейтинг”.

У Діда Мороза українці вірять менше (31%), хоча і тут динаміка позитивна: у 2018-му в нього вірило на 6% менше людей.

У Святого Миколая більше вірять на заході країни – 58%, в інших регіонах таких – близько половини. У нього найчастіше вірять жителі сіл, жінки і більш забезпечені громадяни.

У Діда Мороза більше вірять жителі півдня України, жителі міст, жінки, молодь і більш забезпечені українці.

Опитування проведене з 5-8 грудня 2019 року серед 2000 українців від 18 років і старш по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій. Похибка – не вище 2,2%.

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», 76% українців мають традицію дарувати подарунки на День Святого Миколая. За цей рік кількість тих, хто заявив, що дотримується цієї традиції збільшилась (у 2018 – 67%). Найбільше прихильників традиції дарувати подарунки на День Святого Миколая на Заході (майже 90%). В інших регіонах також значна частина дотримуються цієї традиції: у Центрі – 78%, на Півдні – 70%, на Сході – 64%. Більшою мірою підтримують її жителі сіл, жінки та більш забезпечені.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin