Вінницька область займає п’яте місце в Україні за кількістю повідомлень про замінування

Протягом 2019 року до поліції Вінницької області надійшло 120 повідомлень про замінування. Переважно такі виклики стосувалися наявності вибухонебезпечних предметів у житлових будинках, торговельних центрах, лікарнях, дитячих садочках.

17 грудня під час сесії Вінницької облради поліція прозвітувала про роботу перед депутатським корпусом. Як зазначає начальник поліції у Вінницькій області Юрій Педос, до правоохороних органів за останній рік почали надходити все більше тривожних повідомлень про замінування. Протягом лише останнього місяця правоохоронці перевірили близько сотні будівель, повідомляє “Вінниця.Ок”.

У поліції нагадують, що за неправдиві повідомлення про замінування, згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення. За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin