Вона минулого тижня заявила, що статус учасника бойових дій повинні отримувати не всі службовці, що побували на фронті, а пільги необхідно надавати тільки тим, які щось втратили на війні. При цьому, якщо людина свідомо пішла на контрактну службу — то це був її вибір.

Гаслом флешмобу герої обрали слова «Вибачте, що не здохли», які пишуть в постах на своїх сторінках у соцмережі. Приєднались до них і воїни з Вінниччини.

– Я пішов на фронт добровольцем та служив у 34-му батальйоні. Демобілізувався у червні 2015 року, отримав передбачені державою пільги. Однозначно підтримую флешмоб й засуджую слова депутатки, які негативно впливають на оборонну здатність України! Галина Третьякова — не компетентна та далека від реальності. Я сумніваюсь взагалі, що вона та її колеги розуміють про що вони говорять, – ка­же боєць та громадський активіст з Козятина Олег П’явка. — Наскільки мені відомо, 14 жовтня має відбутись акція у Києві, й вона має стосуватись військових. Ймовірно, там підіймуть ряд наболілих проблем.

«Вибачте, що ми не здохли», – вінницькі бійці приєднались до флешмобу

Не приховує свого обурення і боєць з Гайсина Олександр Грамарчук:

– Галина Третьякова очолює комітет з питань захисту ветеранів та прославилась тим, що захисників України назвала «найманою силою», яку потрібно позбавити пільг. Відкриваємо її декларацію: власниця двох квартир у столиці, третя в стадії будівництва. Два автомо­білі, другий з яких купила у 2016 році, в часи тотального зубожіння.

«Вибачте, що ми не здохли», – вінницькі бійці приєднались до флешмобу
Олександр Грамарчук

А у нас, братики, лише «ко­­рочка», якою більшість користується лише в метро чи тролейбусі. І її треба забрати, бо ви воювали за шалені гроші, — каже військовий. — Перегляд надання статусу необхідний — це беззаперечний факт. Але тьотя зарвалась і пішла далі. Будемо вимагати її звільнення з посади.

Схожі звернення на своїх сторінках залишили вінничанин Андрій Грачов, Іван Хмара з Іллінецького району, Сергій Лукащук з Бершадщини…

Віталіна Трудько